Umidificator

Sorteaza dupa:
Arata:

Sanatatea copiilor nostri este prima prioritate inca de la aducerea lor acasa dupa iesirea din maternitate. Mediul ambiental, alaturi de ingrijirea, hrana si iubirea constante pe care le vor primi sunt cheia unei cresteri sanatoase fizic si armonioase din punct de vedere emotional.

Unul dintre factorii de mediu ambiental ai casei este umiditatea aerului. De regula umiditatea este constanta, insa sunt cateva saptamani bune intr-un an cand datorita necesitatii incalzirii pe timp de iarna, sau racorii cu echipamente de climatizare in timpul perioadelor de canicula, umiditatea aerului se reduce cauzand uscarea mucoaselor copilului.

Pentru preintampinarea si corectarea acestei situatii cel mai potrivit lucru este sa folositi umidificatoare copii.

Aceste dispozitive electronice sunt extrem de usor de utilizat si in special de asezat in camera copilului, sau chiar in alte camere din casa unde cel mic va avea acces. Volumul fizic pentru oricare dintre umidificatoare copii, forma cu care sunt proiectate, precum si culorile de finisaj le fac sa devina pe loc obiecte placute pentru accesorizarea camerei.

Toata gama de umidificatoare copii se bazeaza pe principiul vaporizarii apei pe care o veti incarca in rezervorul acestora. Timpul de vaporizare este determinat in primul rand de capacitatea rezervorului, dar si de durata si intensitate in utilizare. Daca nu doriti sa aveti inca o grija in plus in legatura cu incarcarea rezervorului cu apa, atunci alegeti din gama de umidificatoare copii acele modele care detin un rezervor de 5 litri de apa.

Un astfel de umidificator pentru camera copiilor poate sa funtioneze pana la 18 ore atunci cand il setati la capacitate maxima si datorita elementelor de electronica pe care le contine va fi capabil sa intrerupa functionarea atunci cand rezervorul este gol. Cele mai multe dintre aceste umidificatoare copii sunt din plastic, iar zona rezervorului este transparenta pentru a putea fi observata cu usurinta nivelul la care este apa intr-un anumit moment.

In privinta zgomotului pe care il produc marea majoritate dintre produsele de tip umidificatoare copii se situeaza in jurul valorii de 30 dB, ceea ce inseamna ca va fi aproape imperceptibil chiar si pentru cea mai fina ureche de copil.

Cel mai important lucru cand ati decis sa folositi unul dintre umidificatoare copii este timpul pentru care acesta este pus in functiune. Lipsa umiditatii in aer nu este benefica copiilor, insa incarcarea aerului cu prea multa umiditate este la fel de nepotrivita. Pentru a fi siguri ca nu utilizati in exces prin aport de umezeala in aer un model din gama de umidificatoare copii trebuia sa aveti la indemana un aparat mecanic sau electronic pentru masurarea umiditatii, adica un higrometru.

Avand in vedere ca aceste umidificatoare copii functioneaza prin conectare la tensiunea de 220V, cautati ca pozitionarea lor in camera copilului, sau oriunde in casa, sa o faceti la o inaltime la care cel mic nu va putea sa ajunga. Mai mult, atat cat este posibil, conectarea la tensiune pentru umidificatoare copii sa o faceti direct la o priza pentru a elimina un eventual prelungitor electric.

Datorita functiei prin care se asigura umidificarea aerului, toate variantele de umidificatoare copii pe care le gasiti in magazinul online folosesc un orificiu foarte fin prin care se pulverizeaza vaporii de apa ce rezulta in timpul functionarii. Din acest motiv este ideal sa utilizati pentru incarcarea rezervorului apa distilata, apa plata sau apa purificata pentru a nu incarca prematur cu saruri minerale acest orificiu. In caz contrar, functionarea oricaror umidificatoare copii se va degrada progresiv in timp, pana la incetarea de a mai pulveriza vapori de apa in aerul incaperii. Prin urmare aveti la indemana varianta de a prelungi durata de utilizare pentru oricare dintre umidificatoare copii veti alege din ofera existenta.