Invertor auto - Hitmag.ro

Sorteaza dupa:
Arata:

Deplasarea cu mijloacele de transport auto personale sau cu cele ale firmelor la care lucrati face parte din viata de zi cu zi. Pentru cei mai multi dintre noi utilizarea autoturismului personal este o necesitate care asigura confort si scurtarea distantelor intre destinatiile pe care le avem, insa la fel de bine reprezinta cel mai apreciat mod de a pleca intr-o vacanta, fie ea si de week-end.

Facilitatile pe care autoturismul le include pot fi extinse prin folosirea unui invertor auto pe care il puteti transporta foarte simplu pentru ca dimensiunile sale sunt reduse. In schimb beneficiile unui invertor conectat la bateria auto vor multiplica considerabil confortul pe care il veti resimti in timpul deplasarilor, in special atunci cand ramaneti peste noapte in anumite locuri de campare.

Acest invertor auto este conceput special pentru a fi alimentat la tensiunea de 12V a bateriei masinii sau, la fel de usor il veti putea alimenta cu aceeasi tensiune atunci cand casa sau cabana familiei este dotata cu panouri fotovoltaice. Scopul utilizarii unui invertor 12 v 220v este obtinrea tensiunii clasice de 220V pentru alimentarea aparaturii electrice sau electrocasnice care functioneaza doar la aceasta tensiune.

Dintr-o data veti avea acces la un televizor, la oricare aparatura mica de bucatarie, sau la alte dispozitive electrice care va pot face iesirile dincolo de confortul locuintei cu mult mai usoare. Prin simpla conectare a unui invertor auto spatiul destinat sederii in natura, sau in oricare alta locatie unde puteti ajunge cu autoturismul sau masina de serviciu indiferent de tonajul acesteia, va deveni confortabil si eventuale necestitati legate de reparatii urgente sau metinerea in functiune a unei aparaturi pentru mentinerea starii de sanatate vor deveni posibile.

Un invertor auto profesional poate fi ales in functie de puterea de iesire exprimata in W, putere care arata nivelul pana la care se pot conecta, prin insumare daca este cazul, a unuia sau mai multor consumatori electrici. Este evident ca pentru utilizari comune cum sunt cele legate de folosirea unui televizor, combina muzicala, sau electrocasnice de mica putere, este suficient sa aveti in portbagaj sau in dulapul cu scule din casa de la tara, un invertor 12v 220v 1000w, putere suficienta pentru a face fata consumatorilor chiar si atunci cand acestia sunt folositi in acelasi timp.

Daca panourile solare sau eoliana pe care ati instalat-o pot produce 24V curent altenativ, atunci veti putea utiliza un invertor 24v 220v pe care il alegeti in functie de puterea de care considerati ca aveti nevoie.

Cu siguranta ca alegerea unui invertor auto poate fi facuta si in functie de inverter pret pentru ca in magazinul online specializat exista mai mult modele care se diferentiaza prin unele facilitati sau caracteristici pe care le includ. Toate aceste invertoare sunt dotate cu cabluri speciale pentru conectarea la bateria auto, sau cu clesti speciali pentru conectarea la oricare alta sursa de tensiune care poate alimenta pentru functionare un invertor 12v 220v, sau un invertor 24v 220v.

Un aspect important este cel legat de modalitatea prin care realizati conexiunile intre sursa de tensiune pentru alimentarea acestor invertoare si dispozitivele de tip invertor auto profesional. Tot ceea ce tine de cablurile de conectare trebuie sa se gaseasca in perfecta stare de functionare, atat dinspre partea alimentarii cat si dinspre partea dispozitivului invertor auto. Verificati obligatoriu inainte de a conecta daca aceste cabluri sunt in buna stare, nu sunt dezizolate la capete sau pe lungimea lor. Cu atat multa atentie trebuie acordata pentru a observa daca contactele sunt curate si nu prezinta urme de oxidare. Orice imperfectiune, sau urma de degradare la utilizarea de invertor 24c 220v sau invertor auto 1000W sau de alte puteri, ar putea sa conduca la o functionare improprie si chiar pana la aparitia unor defeectiuni sau evenimente de tip scurt-circuit.

Pentru toate informatiile in legatura cu utilizarea in siguranta a unui invertor auto cititi si respectati toate instructiunile de punere in functiune, utilizare si depozitare pe care producatorul oricarui model de invertor 12v 220v le arata in manualul de utilizare.

Suplimentar puteti solicita consultanta din partea magazinului specializat in aparatura de tip invertor auto pentru ca utilitatea acestuia sa fie maxima si fara evenimente neplacute, oriunde il veti folosi.