Plita electrica

Plita inductie

Sorteaza dupa:
Arata:

Cea mai convenabila alternativa pentru a putea prepara mancare sau pentru a fierbe apa pentru un ceai ori o cafea in conditiile in care nu exista alta varianta, este sa aveti la indemana o plita inductie. Situatiile in care temporar, chiar si pentru cateva ore, ori pentru o perioada mai mare de timp, nu puteti utiliza un aragaz pe gaz sunt salvate in mod onorabil de o plita inductie pe care o conectati la reteaua electrica.

In vorbirea curenta avem de-a face cu un resou, insa nivelul de tehnologie pe care il include o plita vitroceramica este cu mult superior fata de clasicul resou pe care il stim cu totii.

Produsul in sine este cu precadere destinat utilizarii rezidentiale, insa se va deveni la fel de util si pentru amenajarile de santier in care sunt cazati muncitorii si inginerii care lucreaza la un proiect si care dispun doar de alimentare cu energie electrica. In acest mod simplu si foarte sigur pentru folosire o plita inductie genereaza acel confort pe care oricine il pretinde in legatura cu pregatirea sau pur si simplu incalzirea unor alimente.

In functie de necesitatile practice o plita vitroceramica este disponibila pentru a fi aleasa din magazinul online din mai multe modele, fiecare dintre acestea avand caracteristici si modalitati de utilizare diferite. Principiul producerii de caldura este acelasi, intervenind doar capacitatea pe care o ofera un model de plita inductie in comparatie cu un altul.

In primul rand vom arata ca exista modele de plita vitroceramica cu un arzator sau cu doua arzatoare. Volumetric fiecare din ele ocupa un spatiu restrans si se pune problema doar il legatura cu modalitatea prin care sunt asezate pe un suport solid si plan.

Din punct de vedere al nivelului de incalzire acesta este datorat in primul rand consumului pe care il veti vedea afisat in caseta cu informatii detaliate despre produsul plita inductie. Acest consum se va reflecta si in viteza de incalzire, dar si legat de temperatura pe care o poate produce unul sau cele doua arzatoare de plita vitorceramica.

Ca atare aveti de ales intre o plita inductie cu doua arzatoare din fonta si o putere de 2500W, sau o plita vitroceramica cu un arzator din sticla tempera cu o putere de 2000W.

Gama de temperaturi este reglabila pentru oricare plita inductie sau plita vitroceramica, prin urmare pepararea alimentelor se realizeaza foarte precis in functie de nivelul de temperatura pe care il pretinde fiecare preparat in parte.

Din primele informatii este clar ca o plita inductie este complet independenta fata de reteaua de gaz. Ca prim beneficiu pe care il veti resimti imediat este faptul ca toata caldura produsa, fie cu rezistenta eletrica ce incalzeste discul sau discurile din fonta la o plita clasica, fie prin generarea unui camp magnetic puternic care incalzeste sticla tempera la o plita vitroceramica, caldura se va disipa strict sub fudul vasului care este asezat pentru pregatirea mancarurilor.

Pentru controlul temperaturii de lucru aceste plite electrice sunt dotate cu butoane mecanice sau senzoriale in functie de model, precum si cu alte accesorizari electronice sua mecanice pentru protectie la suprasarcina, supraincalzire, sau protectie pentru ca lichidul din vase sa nu dea in clocot.

Modelele de plita vitroceramica sunt cele mai avansate tehnologic dintre toate cele care sunt prezentate in raftul dedicat al magazinului online, insa aceste modele au disponibil un sigur arzator.

Este suficient sa analizati toate informatiile care se regasesc in caseta tehnica a fiecarui produs din categoria plita inductie pentru a determinca foarte simplu pe care dintre ele il veti alege. Daca ar putea aparea nelamuriri nu ezitati sa solicitati mai multe informatii direct echipei magazinului online despre oricare dintre modelele de plita vitroceramica prezentate la vanzare.