Cuptor electric - Hitmag.ro

Cuptoare electrice

Sorteaza dupa:
Arata:

Valorificarea oportunitatilor legate de prezenta aparaturii electrice pentru gatit este cu atat mai important de luat in considerare cu cat situatii singulare sau multiple conduc la imposibilitatea utilizarii procedurilor clasice prin care se prepara mancarea.

Una dintre situatii este lipsa temporara, sau pe timp nedeterminat, a conectarii la o retea cu gaz pentru populatie, moment in care utilizarea de cuptoare electrice reprezinta cea mai rapida si confortabila solutie pentru traiul zilnic in privinta pregatirii mancarii.

Nu in ultimul rand existenta unor cuptoare electrice salveaza timp in legatura cu prepararea rapida a unor feluri de mancare pentru ca este stiut ca timpul necesar pentru realizarea temperaturii dorite intr-un cuptor pe gaz este mult mai mare in comparatie cu cel pe care il propun aceste cuptoare electrice.

In plus, temperatura poate fi selectata foarte precis, iar timpul de sedere al preparatelor in cuptoare electrice, deasemenea. Drept urmare a acestor facilitati nu veti mai avea niciodata vreun esec in privinta timpului de coacere care in cazul unui cuptor pe gaz poate fi insuficient sau prea mult.

Va intrebati cu siguranta cum sa alegeti un cuptor electric din varietatea de modele de cuptoare electrice care sunt prezentate pe raftul magazinului online specializat. Exista patru criterii pe care trebuie sa le luati in considerare, fiecare dintre ele avand rol precis in asteptarile pe care le aveti. Toate aceste variabile le veti gasi prezentate in caseta cu caracteristici tehnice si de gabarit ale fiecarui model asezat pe raftul online cu cuptoare electrice.

Primul si cel mai usor de punctat este dimensiunea. De regula aceste cuptoare electrice sunt asemanatoare ca volum cu modelele clasice de cuptoare cu microunde. Este suficient sa aveti o lungime de circa 50 cm si o adancime de circa 40 de cm pe blatul din bucatarie pentru ca oricare cuptoare electrice sa aiba loc. Ce este important la pozitionarea oricaror cuptoare electrice este asigurarea unei ventilatii cat mai bune pentru disiparea caldurii pe care acestea o produc in timpul functionarii. Prin urmare nu veti pozitiona cuptoare electrice niciodata in spatii care au deasupra si in laterale pereti din orice material.

Al doilea criteriu este cel legat de volumul util pentru incarcarea vaselor ce contin ingredientele pentru preparare. Aici aveti de optat pentru cuptoare electrice care incep de la un volum de 6, 9 sau 12 litri si pana la volume mari de 20, 23 sau chiar 36 de litri. Este clar ca volumul va fi luat in considerare in functie de spatiul pe care il aveti disponibil, dar si de marimea vaselor pe care considerati ca le veti utiliza in cuptoare electrice.

Al treilea criteriu, important in orice context, este consumul de energie electrica. Este limpede ca odata cu cresterea volumului disponibil si consumul de electricitate va fi mai ridicat, insa nu este neaparat o regula, de aceea verificati cu atentie si acest aspect cand cumparati cuptoare electrice.

Ultimul criteriu se refera in special la accesorizare cu functii si elemente de comanda si control suplimentare pe care unele cuptoare electrice le detin. Ca idee, exista cuptoare electrice care au in componenta si functia de rotisor care pentru unii dintre dumneavoastra poate fi foarte importanta in bucatarie.

Intr-un cuvant oricare cuptoare electrice veti folosi toate sunt destinate prepararii de mancare gatita si vor face fata cu brio atat timp cat le este asigurata intretinerea normala prin curatare periodica si un spatiu de functionare optim din punct de vedere al temperaturii, umiditatii si ventilarii.

Un cuvant aparte se refera la modalitatea de alimentare la tensiune pentru oricare tip de cuptoare electrice avand in vedere ca nivelul de consum depaseste de regula 1000W. Priza, eventual prelungitorul si panoul cu sigurante electrice trebuie sa fie apte pentru a suporta in conditii perfecte acest consum contiuu care se poate prelungi in functie de necesitati si pana la 90 de minute, uneori si mai mult.